تبلیغات
تبلیغات تبلیغات
  • خانهسیاست
  • کد خبر : 33889
  • تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵
  • پ
    خطیب زاده در نشست خبری؛

    گروسی به زودی به تهران سفر می کند

    سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه تاریخ سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به مدیر کل آژانس اعلام شده و وی به زودی به تهران سفر می کند، گفت: گروسی در این سفر علاوه بر رئیس سازمان انرژی اتمی با وزیر امور خارجه هم دیداری خواهد داشت.

    به گزارش عصر گیلان، سعید خطیب‌زاده روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: امروز میزبان وزیر خارجه ترکیه در تهران هستیم و وی در این سفر علاوه بر دیدار با همتای ایرانی خود، با رییس جمهور هم دیدار و گفت و گو می‌کند.

    سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره محور مذاکرات دو طرف در این سفر گفت: تمرکز اصلی ما پیگیری برخی توافقات از قبل صحبت شده با ترکیه است.

    به گفته خطیب زاده، گسترش روابط همکاری‌های اقتصادی، روابط مرزی، وضعیت در شامات، افغانستان و قفقاز از محورهای رایزنی‌های وزیر خارجه ترکیه در تهران خواهد بود البته امیدوارم وقت محدود، کفاف این دستور کار طولانی را بدهد.

    وی یادآورشد: وزیر خارجه ترکیه در این سفر علاوه بر دیدار با همتای ایرانی خود با رییس جمهوری هم دیدار خواهد کرد.

     

    فرمانده ایرانی از سوی وزیر دفاع سوریه تقدیر شد

    سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعاهای رسانه‌های خارجی درباره نیروهای مستشاری ایران در سوریه گفت: خبرسازی رسانه‌های صهیونیستی و برخی کشورهای دیگر موضوع تازه ای نیست. روابط ایران و سوریه از عمق و دامنه گسترده ای برخوردار است. فرمانده مستشاری ایران در سوریه مورد تقدیر وزیر دفاع سوریه قرار گرفت و مدالی دریافت کرد.

    سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره افتتاح سد ایلیسو ترکیه و تاثیرات زیست محیطی آن گفت: موضوعات مرزی و مربوط به مدیریت آب‌های مشترک یکی از موضوعات و محورهای سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران است.

    وی با اشاره به اهمیت موضوع آب در منطقه اظهار کرد: سد اشاره شده بر روی رود دجله است که به خلیج فارس می ریزد و همه کشورهای پایین دست از آن متاثر می شوند.

     

    درباره ‌آب باید جهانی فکر کرد و مشترک تصمیم گرفت

    این دیپلمات عالیرتبه کشورمان ادامه داد: بخشی از مدیریت جهانی آب داشتن رویکرد مشترک و موضوع حقابه است. باید جهانی فکر کرد و مشترک تصمیم گرفت. چنین موضوعاتی را باید از نگاه و تصمیم منطقه ای مدیریت کرد چون در بلندمدت تاثیر منطقه ای خواهد داشت.

    خطیب‌زاده خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه با بحران‌های زیست محیطی مواجه هستند و با ایجاد این سدها بحران‌ها شدیدتر شده و موجب افزایش ریزگردها می‌شود.

     

    مراودات فنی ایران وآژانس مثل همیشه در مسیر خوبی قرار دارد

    سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران گفت: آقای گروسی مراودات بسیار نزدیک را هم با سازمان انرژی اتمی و هم با سفارت ایران در وین دارند.

    وی اضافه کرد: از گروسی برای سفر به تهران دعوت شده و تاریخ هم برای سفر پیشنهاد شده و به زودی انشاءالله عازم ایران خواهند بود و منتظر پاسخ ایشان هستیم.

    خطیب زاده با بیان اینکه مراودات فنی ایران و آژانس مثل همیشه در مسیر بسیار خوبی در جریان است، گفت: اگر گروسی پاسخ تاریخ ما را بدهند، در این سفر علاوه بر رئیس سازمان انرژی اتمی با وزیر امور خارجه هم دیدار خواهند داشت.

    خطیب زاده افزود: باید اجازه داد این روابط در مسیر عادی خودش این ادامه پیدا کند.

    سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه ‌آیا در سفر باقری به اروپا، طرفین درباره مذاکرات به جمع بندی رسیدند، گفت: بررسی‌ها به جمع بندی رسید و در گفت و گو با اعضای۱+۴ درباره تاریخ مذاکرات به توافق رسیدیم.

    وی با بیان اینکه بر اساس این جمع بندی، ‌گفت و گوها ادامه خواهد یافت، گفت: تحریم‌هایی که بعد از ۲۰۱۷ و خروج ترامپ از برجام به صورت یکجانبه و فراسرزمینی به مردم ایران تحمیل شد، یکجا برداشته شود. البته اختلافاتی در ۶ دور مذاکره بوده که همه اینها مورد بررسی قرار گرفت.

    خطیب زاده یادآور شد: نیت و حرف‌های ایالات متحده را شنیدیم که مایلند به اعضای۱+۴ بپیوندند اما برای ما رفع تحریم‌ها، اطمینان از رفع تحریم‌ها و راستی‌آزمایی مهم است که همه اینها در فرایند بررسی جمع بندی شده و در گفت و گوها مورد تاکید قرار گرفته است.

    سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رییس جمهوری آمریکا درباره برجام و موضوع فروش نفت ایران اظهار کرد: البته نیت و خواست آمریکا بازگشت به برجام است اما آنچه برای جمهوری اسلامی ایران مهم است این است که ایالات متحده نشان بدهد به طور موثر و قابل راستی‌آزمایی تحریم‌هایی که به صورت یکجانبه، غیرقانونی و فراسرزمینی علیه ملت ایران تحمیل کرده مرتفع می‌شود و این مهمتر از نیت و خواستی است که مدام ما از واشنگتن می‌شنویم.

    این دیپلمات عالیرتبه خاطرنشان کرد: ما هیچ وقت گفت و گوها را بر اساس خوش‌بینی یا بدبینی نچیدیم، آنچه برای ما مهم است واقعیت‌های بر روی زمین هست و این چیزی است که ما پیگیری خواهیم کرد.

    وی یادآورشد: اتفاقاً چیزی که بایدن گفته بیش از همه نشان می‌دهد که چقدر دنیا به هم متصل است و هیچ کشوری از هیچ بازاری قابل حذف نیست.

    خطیب زاده افزود: ایالات متحده بیش از چهار دهه است که تمام تلاش خود را کرده به نوعی ایران را از بازارهای جهانی خارج کند اما هر روز کمتر نتیجه گرفته و آن هم به خاطر جوانانی است که به صورت خلاق کار می‌کنند و هیچ سدی در مقابل‌شان نیست آنها هرچقدر تلاش کنند چند گام از جوانان ما عقب هستند.

     

    رفتار بایدن به دقت ارزیابی می‌شود/ در گفت و گوهای وین بر اساس این اظهارات تضامین را خواهیم خواست

    خطیب زاده گفت: آقای بایدن رفتارش به دقت توسط تهران ارزیابی می‌شود و ما در وین بر اساس همین گفته‌ها و رفتارها، گفت‌ و گوهایمان را جلو خواهیم برد و تضامین را خواهیم خواست.

    سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اظهارات فیصل فرحان وزیر خارجه عربستان مبنی بر منتفی نشدن برقراری کنسولگری دو کشور گفت: تحول جدیدی شکل نگرفته است و منتظر اراده جدی طرف مقابل هستیم.

    وی درباره محور گفت و گوهای باقری در سفر اخیر اروپایی گفت: سفر معاون سیاسی وزارت خارجه به کشورهای اروپایی شامل انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا در جایگاه معاونت سیاسی انجام شد. اما چون آقای باقری مذاکره کننده ارشد هستند، بخشی از گفت و گوها به مذاکرات وین اختصاص پیدا کرد.

    سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به ایرنا درباره آخرین وضعیت طلب ایران از انگلیس و پیگیری این موضوع در سفر آقای باقری به لندن گفت: عمده بحث ما با انگلیس موضوع روابط دوجانبه است و یکی از موضوعات دوجانبه بدهی ۴ دهه‌ای انگلیس به ایران است که هر بار به هر بهانه ای این پرداخت به تعویق افتاده است.

    وی افزود: طبق قوانین محلی و دادگاه‌های انگلیس، باید این بدهی‌ها پرداخت شود و این امر مطالبه و پیگیری شد.

    خطیب زاده مسائل دوجانبه، منطقه و مذاکرات را سه محور گفت و گوهای باقری در اروپا عنوان کرد و گفت: معاون وزیر امور خارجه در این سفر با مسئولان روابط دو جانبه این کشورها هم نشست‌هایی داشته است.

     

    اینکه گفت و گوهای از چه جایی باید آغاز شود موضوعی بی‌اهمیت است

    سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات یک مقام آلمانی مبنی بر اینکه گفت و گوها از جایی باید آغاز شود که تفاهم نشد، گفت: آنچه برای ما مهم است این است که چگونه به توافق خوبی در وین دسترسی پیدا کنیم. اینکه از کجا گفت و گوها در وین شکل بگیرد موضوع کم اهمیت‌تر است.ایالات متحده باید رویکرد خود را برای اطمینان به ما تغییر دهد.

    خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره برگزاری رزمایش رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی کشورهای منطقه گفت: جمهوری اسلامی نسبت به ثبات در منطقه تاکید دارد و به دنبال این هستیم ثبات منطقه به هم نخورد.

    وی افزود: نفس اینکه برخی کشورهای منطقه با ریشه‌ ترور و ناامنی در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی همراه شوند، مذموم است اما اطمینان می‌دهم جمهوری اسلامی در سطحی از ثبات و اقتدار است که همه می‌دانند نباید به آن نزدیک شوند.

     

    در حال آزادسازی تدریجی منابع کشور هستیم

    سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره‌ آزادسازی سه و نیم میلیارد دلار از منابع ایران در خارج از کشور گفت: ما در شرایط تحریم اطلاعات ریز به کسی نمی‌دهیم البته بانک مرکزی اگر مصلحت بداند این موارد را خواهد گفت.

    خطیب زاده اظهار کرد: ما منابع متعددی در خارج از کشور داشتیم و داریم که در حال آزادسازی تدریجی آنها هستیم و به صورت تدریجی هم وارد چرخه اقتصاد شدند. هم اینکه امروز کالای اقتصادی وارد کشور می‌شود یعنی همه اینها به تدریج وارد می‌شوند و تنها هم از یک منبع نبودند و اجازه بدهید در همین حد بسنده کنم.

    وی در پاسخ به سوالی درباره ادعای گروگانگیری در یمن از اعضای سفارت آمریکا گفت: از جزییاتی که گفتید شخصا مطلع نیستم. اما انصارالله و دولت نجات ملی یمن تا امروز مسئول بوده و براساس این مسئولیت تا امروز کشور را به درستی اداره کرده است.

     

    سفارتخانه‌های ایران پناهگاه مردم هستند

    سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مشکل به وجود آمده برای جمعی از شهروندان ایرانی در مرز بلاروس و لهستان گفت: سفارتخانه‌های ما در کشورهای خارجی فارغ از هر ملاحظه‌ای که اتباع چگونه و چرا گرفتار شده‌اند، بعد از اینکه مشکلاتشان را متوجه می‌شوند به کمک این اتباع می‌شتابند.

    وی با بیان اینکه همکاران ما فارغ از بی‌توجهی هموطنان به همه هشدارهای وزارت خارجه به آنها کمک می‌کنند، تاکید کرد: سفارتخانه‌های ایران پناهگاه مردم هستند اما به مردم هشدار می‌دهم مراقب قاچاقچیانی باشند که با وعده‌های توخالی، بعضا آنها را به جاهای خطرناک می‌برند که حتی نمی‌توانیم پیدایشان کنیم.

     

    گروهک‌های تروریستی در خاک عراق و انجام عملیات در خاک ایران

    سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره حضور گروهک‌های تروریستی در کشورهای همسایه اظهار کرد: اشراف اطلاعاتی در خصوص این اقدامات وجود دارد، متأسفانه گروهک‌های محدودی هستند که با عملیات ایذایی از اقلیم کردستان و از خاک عراق وارد جمهوری اسلامی ایران می‌شوند و بعد به خاک این کشور بر می‌گردند.

    وی اضافه کرد: برخوردها در سطح خودش انجام شده است، اما درسطح دیپلماتیک هم اعتراض جدی و رسمی ایران به طرف عراقی اعلام شده و به آنها گفته شده است که جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند شاهد ادامه این وضعیت باشد.

    خطیب زاده افزود: عراق هم باید بداند در چارچوب حسن همسایگی نمی‌تواند مأمن برخی از این گروهک‌های تروریستی شود.

    سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به خبرنگار چینی درباره مذاکرات مجازی چین و ایالات متحده و تحریم چین توسط آمریکا و آیا این مذاکرات بر روابط ایران و چین تاثیر دارد، گفت: اگر ایالات متحده متوجه شود دنیا نمی‌تواند با یکجانبه گرایی این کشور به گروگان گرفته شود و به رویکرد همگرایی با جامعه جهانی روی بیاورد و اگر بپذیرد که سلاح تحریم علیه کشورها به ویژه چین را نباید به کار بگیرد، قطعا دنیای بهتری پیش رو خواهیم داشت.در عین حال باید دید کدام گفت و گوها به نتیجه عملی می‌رسد.

     

    ثبات و امنیت مرزهای ایران و ترکیه الگو است

    دیپلمات عالیرتبه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره حضور نیروهای نظامی ترکیه در سوریه اظهار کرد: ایران، ترکیه و روسیه در روند آستانه شریک هستند و در همین سفر وزیر خارجه ترکیه هم یکی از محورهای مذاکرات، روند آستانه و موضوعات پیش رو است.

    وی درباره امنیت مرزهای ایران و ترکیه گفت: مرزهای ایران و ترکیه در این منطقه بیش از ۴۰۰سال دارای ثبات بوده و مثال و الگویی است برای اینکه دو کشور چگونه می‌توانند مرزهای با ثبات داشته باشند.

    خطیب زاده درباره سفر کاظمی قمی به کابل گفت: کاظمی قمی به عنوان نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان انتخاب شده و این سفر هم در همین جایگاه انجام می‌شود و گفت و گوهایی با هیات حاکمه افغانستان خواهد داشت.

    وی با بیان اینکه مردم افغانستان به طور جدی در مضیقه هستند، گفت: تلاش کردیم مردم این کشور کمترین تاثیر را از خروج فاجعه بار آمریکا داشته باشند.

    سخنگوی وزارت امور خارجه یادآورشد: ما نگران افراط و رشد تروریسم هستیم که بدترین شکل تروریسم هم حمله به نمازگزاران است.

    خطیب زاده یادآورشد: هیات حاکمه افغانستان مسئولیت دارد از مردم و گروه‌ها محافظت کند. متاسفانه گزارشی از حضور داعش در آنجا داریم که بسیار نگران کننده است.


    لینک کوتاه :
    کپی لینک
    منبع : ایرنا
    نظـر شما
    نظـرات کاربران برای این مطلب را دنبال کنید ...

    برای نمایش نظـرات کلیک کنید
      ۰ نظـر ثبت شده
    تبلیغات تبلیغات
    ویدیوها
    روایت تصویر