تبلیغات
تبلیغات تبلیغات
  • خانهاقتصاد
  • کد خبر : 34648
  • تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۵
  • پ

    هدر رفت بودجه‌ خرید واکسن با نزدن ماسک

    بزرگ ترین عارضه استفاده‌نکردن از ماسک، هدررفتن سرمایه ای است که از جیب مردم برای خرید واکسن کرونا صرف شد.

    به گزارش عصر گیلان، حسین کرمان پور در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: مدیر اورژانس بیمارستان سینا، آمده است: «روز گذشته اعلام شد میزان استفاده از ماسک در کشور به ۴۸درصد و میانگین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و سایر پروتکل‌های بهداشتی به حدود ۴۷درصد رسیده است. هنوز آمار ابتلا و مرگ‌، روند نزولی دارد و نشانه‌های ورود به پیک ششم کرونا مشخص نشده اما با ادامه وضعیت رعایت پروتکل‌ها قطعا در آینده تأثیر بی‌توجهی به این پروتکل‌ها در آمارهای روزانه هم مشخص می‌شود. همه اینها در شرایطی است که با رعایت فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک در پاییز سال گذشته، پیک سوم کرونا کنترل شد و حالا باید گفت که بزرگ‌ترین عارضه استفاده‌نکردن از ماسک، هدررفتن سرمایه‌ای است که از جیب مردم برای خرید واکسن کرونا صرف شد.

    برای هر واکسن نزدیک به ۱۲دلار هزینه شده و رعایت‌نکردن پروتکل‌ها که مهم‌ترین آن، استفاده از ماسک است، تأثیر تمام هزینه‌ها و تلاش‌هایی که برای ایمن‌کردن جمعیت انجام شده، از میان می‌برد؛ چراکه در این وضعیت ویروس در جامعه باقی می‌ماند و همان‌ها که واکسن زده‌اند هم دوباره گرفتار می‌شوند. هم‌اکنون در کشورهای اروپایی که ممنوعیت استفاده از ماسک را پس از تزریق دوز اول برداشتند، پشیمان شده‌اند و دوباره رعایت پروتکل‌ها را در اولویت قرار داده‌اند. ما در جنگ با کرونا قرار داریم و زمانی‌ که به میدان می‌رویم، علاوه‌ بر استفاده از لباس‌های ضد گلوله و کلاهخود و … از اسلحه هم استفاده می‌کنیم تا احتمال تیرخوردن کم شود. در برابر کرونا هم همین وضعیت است. تنها با یک ابزار نمی‌توان به جنگ کرونا رفت. واکسیناسیون، استفاده از ماسک، تهویه مداوم هوا و دوری از تجمع‌ها، احتمال ابتلا به این بیماری را کم می‌کند یا اگر هم گرفتار آن شویم، میزان درگیری سطحی و خفیف خواهد بود.

    استفاده از ماسک منجر می‌شود تا میزان ورود ویروس به مجاری تنفسی کم شود و فرد به سمت بستری‌شدن در بیمارستان و بخش‌های‌ آی‌سی‌یو نرود. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان ابتلا به نوع شدید کرونا در میان افرادی که در تجمع‌ها و دورهمی‌ها مبتلا شده‌اند، بیشتر از افرادی است که از یک فرد بیمار مبتلا شده‌اند؛ چرا که در مراسم و دورهمی‌ها، تنوع ویروس با حجم بالا وجود دارد و فرد در معرض چگالی بالاتری از ویروس قرار می‌گیرد. بنابراین زمانی‌ که در چنین محیطی گرفتار می‌شود، احتمال ابتلا به نوع حاد کرونا در او بالاتر است. بسیاری از خانواده‌هایی که به‌ طور جمعی مبتلا می‌شوند، هم همین وضعیت را دارند. یعنی وقتی از یک بیمار، مبتلا شده باشند، میزان ابتلایشان خفیف است اما اگر در مراسمی مثل سوگواری یا عروسی مبتلا شده باشند، میزان گرفتاری‌شان با ویروس شدیدتر است. همین مسئله نشان می‌دهد که چقدر دوری از تجمع‌ها و استفاده از ماسک می‌تواند ما را در برابر این بیماری محافظت کند.

    ما روزانه به ناچار از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنیم. بنابراین لازم است که در این مکان‌ها همانند گذشته از دو ماسک استفاده کنیم و همچنان مسئله استفاده از ماسک برایمان باید در اولویت باشد. اما آن چه شاهد هستیم، کاهش میزان استفاده از ماسک در بسیاری از مناطق است؛ در حالی‌ که ماسک‌زدن، شست‌وشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی، ارزان‌ترین، در دسترس‌ترین و راحت‌ترین نوع پروتکل‌های بهداشتی است. باید در این زمینه فرهنگسازی‌ دوباره‌ای صورت گیرد. برخی ادعا می‌کنند که استفاده از ماسک، میزان رسیدن اکسیژن به بدن را کم می‌کند، در حالی‌ که تحقیقات علمی خلاف این را نشان داده است و مشخص کرده که ماسک روند تنفس و اکسیژن‌رسانی را مختل نمی‌کند. علاوه‌ بر این، استفاده از ماسک منجر شده تا میزان ابتلا به سایر بیماری‌های ویروسی تنفسی مانند آنفلوآنزا هم به‌شدت کم شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد هر قدر از کلانشهرها به سمت شهرها و مناطق دوردست می‌رویم، میزان استفاده از ماسک هم کمتر می‌شود. در این مناطق حتی افرادی که همچنان از ماسک استفاده می‌کنند، مورد تمسخر واقع می‌شوند و رفتار آنها را وسواس‌گونه تلقی می‌کنند. حتی ما مشاهده می‌کنیم که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در میان کادر درمان کمرنگ شده است. این موضوع هم به عادی‌سازی ذهن برمی‌گردد. انسان به‌تدریج به سمت ساده‌انگاری مسائلی می‌رود که او را مقید می‌کند.»


    لینک کوتاه :
    کپی لینک

    مطالب مرتبط

    نظـر شما
    نظـرات کاربران برای این مطلب را دنبال کنید ...

    برای نمایش نظـرات کلیک کنید
      ۰ نظـر ثبت شده
    تبلیغات تبلیغات
    ویدیوها
    روایت تصویر