تبلیغات
تبلیغات تبلیغات
  • خانهاقتصاد
  • کد خبر : 55164
  • تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۸
  • پ
    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای عنوان کرد:

    جذب ۶۰ درصدی فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای در بازار کار

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای، آموزش های فنی و حرفه ای را کلید اشتغال دانست و بیان کرد: هرچقدر در حوزه آموزش های مهارتی سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را در حوزه اشتغال برداشت خواهیم کرد.

    به گزارش عصر گیلان، دکتر عرفان خسرویان، با بیان اینکه سالانه حدود ۴۰۰۰ دانشجو وارد دانشگاه های فنی و حرفه ای در سطح کشور می شوند، اظهار کرد: یک دهم این جمعیت مربوط به استان گیلان است که وارد مراکز و دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای می شوند.

    وی با اشاره به افزوده شدن ۳۰۰۰ نفر به جمعیت دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای استان در قالب هفت واحد دانشگاهی طی سال جاری، تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای ۱۸۲ مرکز دانشگاهی در سطح کشور دارد که خدمات و آموزش های فنی و حرفه ای را در سطح آموزش عالی ارائه می کنند.

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در گفت وگوی خبری باران، آموزش های فنی و حرفه ای را در دنیا آموزش های پویا دانست که به تناسب نیاز جامعه و صنعت هستند و گفت: نیمه عمر آموزش های مهارتی در دنیا پنج سال است و لذا باید این آموزش ها استمرار داشته باشد.

    خسرویان با بیان اینکه آمایش رشته های دانشگاهی به تناسب ظرفیت های بومی انجام می شود، افزود: آموزش های فنی و حرفه ای باید شناور و پویا باشد و لذا یکی از شاخص های امایش رشته ای در همه استان ها نیازسنجی های بومی است که در این راستا گیلان ظرفیت های فراوان صنایع تبدلی دارد؛ همچنین وجود دو بندر مهم و ارتباط با آسیای میانه و حوزه قفقاز و نقش آفرینی در کریدور اقتصادی و صنعتی و اتصال به راه آهن شمال – جنوب نشان می دهد که گیلان از یک موقعیت جغرافیای و اقتصادی استثنایی برخوردار است.

    وی سرفصل برنامه های استان گیلان در حوزه فنی و حرفه ای را مرتبط با رشته های اقتصاد دریا، صنایع تبدیلی و کشاورزی دانست و بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای یک دانشگاه نوپاست و عمر ۱۰ ساله دارد؛ این دانشگاه از آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم متصل شده است لذا یکی از چالش های آموزش های مهارتی هزینه بر بودن آن و نیاز به کارگاه های مجهز و تکنولوژی های به روز و مواد اولیه است.

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای سرانه بودجه آموزش های مهارتی را یک سوم آموزش های تئوری دانست و عنوان کرد: اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای در احکام برنامه های توسعه آمده و در برنامه ششم سهم ۳۰ درصدی دارد لذا باید در بودجه ریزی برای آموزش های فنی و حرفه ای اعتبار ویژه ای را برای تجهیز کارگاه ها و تامین مواد اولیه در نظر بگیریم.

    وی مزیت آموزش های مهارتی را به حضور در کارگاه و یادگیری عملی دانست که در ایام کرونا آسیب دیده بود و گفت: امروزه تکنولوژی های آموزشی جدیدی وجود دارد که می تواند از طریق شبیه سازهای آزمایشگاهی هزینه های کارگاهی را کاهش دهد؛ البته جانشین کردن آموزش های مجازی در حوزه مهارتی به صلاح نیست و بعد عملی باید تقویت شود.

    خسرویان آموزش های فنی و حرفه ای را کلید اشتغال دانست و بیان کرد: هرچقدر در حوزه آموزش های مهارتی سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را در حوزه اشتغال برداشت خواهیم کرد. در واقع می توانیم از وام های زودبازده اشتغال برای آموزش های فنی و حرفه ای و تجهیز کارگاه ها و تامین مواد اولیه جهت آموزش با کیفیت استفاده کنیم تا زمان دسترس پذیری شغل را کاهش دهیم و نیروی کار صنعت پسند تر تربیت کنیم.

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان اینکه سیاست این دانشگاه کاهش زمان دسترس پذیری شغل برای فارغ التحصیلان است، متذکر شد: بیش از ۶۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در بازار کار جذب می شوند.

    خسرویان با بیان اینکه اتصال پایگاه فارغ التحصیلان به بازار کار جامعه ایران در دستور کار ماست، اضافه کرد: متاسفانه سرمایه گذاری ما در حوزه آموزش های مهارتی پایین است و اغلب فارغ التحصیلان کم مهارت هستند که باید در احکام برنامه توسعه دیده شود.

    وی یکی از چهار برنامه اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای را خلق ثروت و درآمدزایی دانست و تصریح کرد: به زودی دارای سازمان توسعه ای خواهیم شد و دانشگاه کمک می کند در قالب شرکت های دانش بنیان مهارتی بتوانیم خدمات با کیفیت به جامعه ارائه کنیم.

    رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای، اشتغال را کلان چالش همه دولت ها در دنیا دانست و اضافه کرد: ایجاد و پایدارسازی و حفظ اشتغال در بحران های اجتماعی و اقتصادی مهم است و دانشگاه فنی و حرفه ای در وسط این زنجیره قرار دارد و باید با هماهنگی شوراهای عالی اشتغال و مهارت و عتف و… مشکل اشتغال را حل کند. دانشگاه فنی و حرفه ای تنها دانشگاه کشور است که از منابع تبصره ۱۸ در بودجه برای اشتغال کارآفرینان استفاده می کند.

    وی یکی از برنامه های نقشه راه تحول دانشگاه فنی و حرفه ای را استفاده از ظرفیت خیرین دانست و متذکر شد: فرهنگ وقف در حوزه آموزش باید توسعه پیدا کند.

    خسرویان خواستار ورود بخش خصوصی در حوزه مشارکت کارخانه ها و صنایع در آموزش های مهارتی شد و گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای با چالش خوابگاهی مواجه است و لذا در گیلان دو پروژه خوابگاهی داریم؛ این ظرفیت در کشور ۳۵ هزار تخت خوابگاهی است که باید دو برابر شود.


    لینک کوتاه :
    کپی لینک
    منبع : ایسنا

    مطالب مرتبط

    نظـر شما
    نظـرات کاربران برای این مطلب را دنبال کنید ...

    برای نمایش نظـرات کلیک کنید
      ۰ نظـر ثبت شده
    تبلیغات تبلیغات
    ویدیوها
    روایت تصویر