تبلیغات
تبلیغات تبلیغات
  • خانهجامعه
  • کد خبر : 25777
  • تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
  • پ
    دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع):

    تحقق عدالت اجتماعی رسالت انبیای الهی است/ اخلاق محور رشد در جامعه است

    دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه همه انبیای الهی برای تحقق عدالت اجتماعی در جامعه مبعوث شدند، گفت: استقرار عدالت اجتماعی جامعه را به اهداف خود می رساند.

    به گزارش عصر گیلان، آیت الله «رضا رمضانی» شامگاه دوشنبه در مراسم عزاداری شب رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) که در میدان شهدای ذهاب رشت برگزار شد، با بیان اینکه به دنبال تحقق عدالت در همه ابعاد نیازمند نظام هستیم، اظهار کرد: اگر جامعه به عدالت برسد، به هدف رسیده است.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه اگر حاکمیت درست عمل نکند، شاید هر کسی در حد خود به عدالت فردی برسد اما کافی نیست، افزود: چشیدن طعم واقعی عدالت از طریق حاکمیت امکان پذیر است.

    وی با بیان اینکه همه انبیای الهی برای تحقق عدالت در جامعه مبعوث شدند، تصریح کرد: بیان عدالت تنها با زبان تا عمل کردن به عدالت، فاصله بسیار است ما با آموزه‌های انبیا و اولیای الهی فاصله بسیار داریم.

    آیت‌الله رمضانی، رحلت پیامبر اکرم (ص) را بزرگترین مصیبت جوامع بشری و عالم انسانیت دانست و گفت: حضرت محمد (ص)، هم آخرین پیامبر خدا و هم صاحب شریعت بودند.

     

    ضرورت شناخت عمیق از دین در بخش های مختلف

    نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید فهم خود را در بخش‌های مختلف دینی عمیق کنیم، تصریح کرد: عمده افراد در حوزه دینداری، دین را بر اساس نگاه خود و نه بر اساس آنچه در قرآن، روایات و کلمات پیامبر اکرم (ص) آمده، تفسیر می‌کنند؛ نظر یک انسان نباید بر وحی تحمیل شود.

    وی با اشاره به اینکه در حوزه اجتماعی، آموزه‌ها در سه بخش احکام، حقوق و اخلاق تقسیم می‌شود، افزود: بخش احکام شامل احکام فردی و احکام اجتماعی می‌شود و بخش حقوق نیز شامل حقوق شهروندی، خانواده می‌شود.

    آیت الله رمضانی خاطرنشان کرد: دین اسلام در مباحث حقوق به دقت وارد شده و اگر فرامین آن رعایت شود، کسی نمی‌تواند به دیگری ظلم کند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه بخش عمده مشکلات ما این است که یا حق دیگران را نمی‌شناسیم و یا اگر می‌شناسیم، آن را ادا نمی‌کنیم، اظهار کرد: جامعه‌ای که حقوق همدیگر را در عرصه‌های اجتماعی نشناسد، رشد نمی‌کند.

    وی با اشاره ضرورت رعایت حق شهروندی بدون در نظر گرفتن دین افراد، گفت: در نظام اسلامی نیز باید حق شهروندی یک غیر مسلمان حفظ شود و نباید فرد را مجبور به مسلمان شدن، نمود.

    آیت‌الله رمضانی ادامه داد: البته اگر کسی دین اسلام را قبول کرد باید ضوابط و مقررات آن را نیز بپذیرد و واجبات را رعایت کند.

     

    اخلاق محور رشد در جامعه است

    نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، اخلاق را محور رشد جامعه دانست و گفت: حقوق نیز به خاطر این است که حق کسی ضایع نشود و در قرآن نیز هم به مسائل اخلاقی و هم مسائل حقوقی تاکید شده است.

    وی با اشاره به اینکه بخشی از کارهایی که زنان در منزل انجام می‌دهند جز وظایف آنان نیست بلکه یک تعامل اخلاقی است، افزود: همین موارد است که خانواده را ثابت و محکم می‌کند.

    آیت الله رمضانی بر رعایت ضوابط و روابط اخلاقی در جامعه و خانواده تاکید کرد و گفت: از جمله قواعدی که پیامبر اکرم (ص) روی آن تاکید داشتند، اخلاق است و همه انبیای الهی برای تکمیل این مهم آمده‌اند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه همه انبیای الهی در حوزه اخلاق تلاش کردند، تصریح کرد: توصیه دوم بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به اخلاق و معنویت اشاره دارد که در رشد فرد و خانواده کوچک و بزرگ تأثیرگذار است.

    وی اظهار کرد: اگر بشر به قواعد اخلاقی ملتزم بوده و جامعه اخلاق محور باشد، قطعاً ظلم، خیانت، حسادت و مسئولیت گریزی نخواهیم داشت.

     

    حریم شکنی در جامعه ساختارها را مختل می کند

    آیت الله رمضانی با بیان اینکه در قرن بیستم، ۱۰۰ میلیون نفر در جهان کشته شدند و امروزه نیز هر جا به بهانه‌های مختلف انسان‌ها را می‌کشند، تاکید کرد: بی معنویتی، جامعه را فلج کرده است.

    نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه توجه به اخلاق و معنویت امروز بیش از گذشته مهم است، خاطرنشان کرد: منشأ هر اختلافی، بی اخلاقی است که حتی رعایت قواعد حقوقی نیز کفایت نمی‌کند.

    وی با بیان اینکه جامعه در صورتی به حد کفایت می‌رسد که اخلاق باشد و به حریم یکدیگر احترام بگذاریم، اضافه کرد: اگر در جامعه‌ای، حریم شکنی شود، در تمام حوزه‌ها با ساختار شکنی مواجه می‌شویم و شاهد بی حرمتی و بی ادبی‌ها می‌شویم.

    آیت‌الله رمضانی با تاکید بر داشتن اخلاق حسنه و حسن معاشرت، اخلاق را ملاک سنجش فکر، اندیشه و رفتار آدمیان دانست و گفت: نماز نمازگزاری که ناسزا، تهمت و دروغ می‌گوید، اثر نکرده است.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه اساس اخلاق، تقوا است، اظهار کرد: تقوا خود را در رفتار، کردار، نگاه کردن، خوردن، آشامیدن، حرام و حلال و نوع ارتباطات، نشان می‌دهد.

    وی اذعان کرد: امام حسین (ع) خون دل‌های خورد تا بشر بیدار شود ولی کسی که خود را به خواب می‌زند را نمی‌توان بیدار کرد و همین علت عقب افتادن بشریت است.


    لینک کوتاه :
    کپی لینک
    منبع : مهر
    نظـر شما
    نظـرات کاربران برای این مطلب را دنبال کنید ...

    برای نمایش نظـرات کلیک کنید
      ۰ نظـر ثبت شده
    تبلیغات تبلیغات
    ویدیوها
    روایت تصویر